x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sector 3: Platforma online de înscrieri la grădiniţa şi şcoala de vară se deschide miercuri

Sector 3: Platforma online de înscrieri la grădiniţa şi şcoala de vară se deschide miercuri

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2024   •   22:00
Sector 3: Platforma online de înscrieri la grădiniţa şi şcoala de vară se deschide miercuri

Platforma online pentru înscrieri la şcolile şi grădiniţele participante la programele educaţionale de vară se deschide miercuri, de la ora 10,00.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis, autoritatea locală asigură finanţarea programelor educaţionale "Grădiniţa de vară" şi "Şcoala de vară", în perioada iulie - august, pentru aproximativ 6.000 de copii (antepreşcolari, preşcolari şi şcolari).

Un număr de 21 de unităţi şcolare şi-au exprimat disponibilitatea de a găzdui copii în perioada vacanţei de vară: grădiniţele "Brânduşa", cea a Şcolii Gimnaziale nr. 88, nr. 211, nr. 154, nr. 70, nr. 240, nr. 196, nr. 255, "Peştişorul de Aur", nr. 69, nr. 160, nr. 24, nr. 231, nr. 232, nr. 187, nr. 68, precum şi şcolile gimnaziale nr. 84, nr. 80, "Federico Garcia Lorca", "Liviu Rebreanu", nr. 20.

Programul "Şcoala de vară" constă într-o masă caldă ale cărei costuri vor fi suportate de Primăria Sectorului 3, activităţi non-formale, extracurriculare, sportive şi recreative, care vin în sprijinul dezvoltării armonioase a copiilor care fac parte din învăţământul primar şi gimnazial, de la clasa pregătitoare, până la a VII-a. Programul de funcţionare va fi în intervalul orar 8,00-15,00.

Programul "Grădiniţa de vară" presupune activităţi extracurriculare, sportive şi recreative, care vin în sprijinul copiilor de vârstă antepreşcolară şi preşcolară. Intervalul orar zilnic va fi de la ora 7,30 la 17,30.

Începând din 17 mai, fiecare solicitant va primi un email care va conţine informaţii cu privire la statusul cererii, respectiv: admis/respins/în aşteptare. Totodată, solicitările depuse după 17 mai vor fi analizate ulterior, în funcţie de disponibilitate.

În ceea ce priveşte locurile la grădiniţe, plata contribuţiei de hrană se va face integral, în trei zile lucrătoare de la primirea emailului de confirmare.

Acte necesare pentru o aplicare validă pe platformă sunt: cererea de înscriere, ce se generează automat, în platformă, prin completarea datelor, copie de pe certificatul de naştere al copilului, de pe cartea de identitate a ambilor părinţi, adeverinţe de salariat pentru ambii părinţi (părinte în cazul familiilor monoparentale), adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din Sectorul 3 pe care o frecventează copilul în anul şcolar 2023-2024, copie a hotărârilor judecătoreşti prin care sunt reglementate drepturile părinţilor şi ale copilului (unde este cazul), copie după fişa şi documente medicale, doar în cazul intoleranţelor/alergiilor alimentare/handicap/alte afecţiuni.

×